У Кам’янці-Подільському формується громадсько-політичний рух «Справедливий Кам’янець». Його велелюдна презентація пройшла в день місцевого самоврядування, сьомого грудня.
Як повідомив координатор руху, депутат Хмельницької обласної ради Олег Демчук, активісти продемонстрували стотисячній громаді міста та й українському суспільству в цілому, що є сили, здатні об’єднатися заради спільних ідей, спрямованих на подолання апатії до влади і суспільного життя, відстоювання національних інтересів держави, збереження й подальший розвиток місцевого самоврядування, захист волевиявлення населення під час виборів та інтересів громадян від свавілля контролюючих органів і силових структур. «Ми розуміємо, що діяльність громадських інституцій вкрай важлива тоді, коли законодавчий демократичний процес перебуває у стадії формування й коли існує негативна традиція невиконання законів і нешанобливого ставлення до особистості в державних структурах», — додав він.
Рух має намір брати активну участь у формуванні інституцій місцевої влади, реалізовувати законодавчу ініціативу тощо. Членами «Справедливого Кам’янця» стали керівники політичних партій, представники церков та релігійних організацій, бізнесмени, очільники трудових колективів, лідери неурядових організацій, журналісти, студентські та шкільні активісти. 
 
Кам’янець-Подільський.