Депутатська фракція Народної партії у Верховній Раді стурбована нинішнім станом енергозбереження та енергоефективності в країні, зокрема, виконанням Державної цільової програми енергоефективності на 2010—2015 роки. Про це йдеться у депутатському запиті голови фракції Ігоря ШАРОВА до Прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Депутат акцентує увагу на тому, що, незважаючи на низку нормативних документів, наразі не досягнуто помітних результатів у зростанні енергетичної ефективності національної економіки й належного рівня реформування системи енергозбереження країни.

Народники, ідеться у запиті, переконані: проблему з раціональним використанням енергії треба негайно вирішувати з метою недопущення енергетичної кризи. А посилені заходи у сфері енергозбереження дозволили б значно скоротити споживання енергоносіїв на регіональному рівні та загалом в Україні, що можливо лише за умови впровадження і дієвого виконання програм із енергозбереження. Ігор Шаров звернувся до Прем’єр-міністра з проханням інформувати фракцію про хід виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010—2015 роки.

   ДОВІДКОВО

Результати досліджень свідчать: енергоємність ВВП в Україні у три-п’ять разів перевищує показники розвинених країн. Це є наслідком незадовільної галузевої структури національної економіки, суттєвого технологічного відставання більшості її галузей від рівня розвинених країн світу, негативного впливу імпортно-експортних операцій.