Приблизно двісті робітників Вінницького авіаційного заводу пікетували приміщення обласної держадміністрації з вимогою забезпечити повернення боргів державному підприємству.

Майже два мільйони гривень становить заборгованість із зарплати, загалом колективу заборгували удвічі більше грошей. Підприємство єдине в галузі, де ремонтують літаки  Ан-2 та гелікоптери. Тут також втілюють проект з модернізації названих типів літаків. Однак поки що модернізований Ан-3, над яким тривалий час працюють фахівці, так і не став на крило. Перед тим вінничанам не вдалося реалізувати ще один, масштабніший, проект з виготовлення українського гелікоптера. Керівництво заводу пояснює припинення робіт відсутністю фінансування. Створена на базі підприємства компанія «ВінАвіа», що надає послуги сільськогосподарською авіацією, не рятує ситуації. Фінансова криза настала у зв’язку із зменшенням замовлень та неповерненням боргів за вже виконані роботи.
— Авіазавод підпорядковано Мінпромполітики, — каже начальник управління економіки Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Врятувати підприємство можна тільки завдяки залученню його до участі в комплексній програмі розвитку авіабудування. Йдеться насамперед про розміщення замовлень на ті ж ремонти літаків та гелікоптерів, фінансування розпочатих проектів.
 
Вінниця.