Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає ключовим завданням парламенту в наступному році підтримку діалогу й рівноваги в суспільстві. Про це він заявив учора під час зустрічі з адміністратором Програми розвитку ООН, заступником Генерального секретаря ООН пані Хелен Кларк, повідомляє парламентська прес-служба.
Керівник парламенту зазначив, що Україні належить здійснити низку масштабних реформ, які, за його словами, не бувають безболісними, хоч би в якій країні вони проводилися. З огляду на це, сказав В. Литвин, у суспільстві «необхідно створити мотивацію підтримки реформ», а також посилити боротьбу з корупцією, забезпечити єдині, прозорі, чесні правила поведінки. Розв’язання проблеми корупції, підкреслив Голова Верховної Ради, матиме величезне значення для успішного розвитку України.
Під час зустрічі В. Литвин і Х. Кларк обговорили питання щодо ролі інститутів громадянського суспільства у розвитку держави. Голова Верховної Ради повідомив, що набуває поширення практика залучення представників громадськості та громадських організацій до обговорення і розробки суспільно значущих законодавчих актів, таких, як нещодавно ухвалений Податковий кодекс. 
В. Литвин заявив, що Україна традиційно надає важливого значення співпраці між Україною та ООН, зокрема з її Програмою розвитку, задля залучення експертних можливостей Програми для підтримки курсу соціально-економічних реформ. Керівник парламенту також високо оцінив роль ООН у питанні зміцнення міжнародного співробітництва та координації зусиль у справі пом’якшення та мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи.
У свою чергу, заступник Генерального секретаря ООН нагадала, що Україна є однією із країн—засновниць ООН, а також відзначила важливість нашої держави як партнера ООН, особливо з огляду на її вагому роль у регіоні. Вона також наголосила на важливості подальшого розвитку зв’язків із Верховною Радою у рамках реалізації програм ООН. Х. Кларк висловила готовність і надалі надавати Україні експертну допомогу з боку Програми розвитку ООН у здійсненні реформ та на шляху євроінтеграції.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.