Пострілом з пістолета просто в лікарні 70-літній житель села Біле поранив двох медиків — 57-річного завідувача травматологічного відділення та 45-річного стоматолога.
Дільничний інспектор Лутугинського районного відділу міліції старший лейтенант Володимир Чаплигін перебував недалеко від медичного закладу, коли про НП йому розповів головний лікар Білянської сільської лікарні. Отже, він встиг помітити підозрілого, коли той виходив з будівлі. Старший лейтенант спробував зупинити пенсіонера, але той на ходу двічі вистрілив в інспектора. На щастя, кулі пролетіли повз. Володимиру все-таки вдалося наздогнати чоловіка і вихопити у нього зброю, перш ніж той заскочив у двір свого будинку. Але, як з’ясувалось, у громадянина був ще один пістолет. У дворі підозрюваний кричав, що накладе на себе руки, якщо хтось намагатиметься до нього наблизитись.
Виконуючий обов’язки начальника Лутугинського районного відділу міліції підполковник Едуард Мельников, що прибув разом зі слідчо-оперативною групою, попросив чоловіка не нервувати і розповісти, що сталося. За словами підозрюваного, до такого стану його довела байдужість лікарів. Старому не сподобалось, як його обслуговували у лікарні, і він вирішив за це помститися. Оцінивши психічний стан чоловіка, підполковник Мельников вирішив піти на хитрість. Раптово він звернув увагу підозрюваного, що у нього на руці кров і попросив показати через паркан свою руку. Коли той підняв правицю догори, демонструючи, що у нього все в порядку, Мельников миттєво притиснув її до паркану і дав команду своїм підлеглим: дійте! Затримання відбулось у лічені хвилини. Під час огляду в чоловіка знайшли ще один пістолет, а в будинку — газовий балончик і електрошокер. У лікарів затриманий стріляв із стартового пістолета, переробленого для стрільби гумовими кульками. Медики, що від них постраждали, прооперовані й видужують. За даним фактом порушено кримінальну справу, але в процесі судового слідства будуть насамперед з’ясовані причини поведінки затриманого, а також джерело і мета придбання зброї.