З настанням холодів на вулицях столиці — поблизу тепломереж, залізничного вокзалу, бойлерних почали скупчуватися безхатченки і безпритульні. Допомогти їм пережити скрутні часи намагається Київська міськдержадміністрація.
Для цього створено оперативний штаб допомоги таким громадянам, а на базі Будинку соціальної опіки організовано патрулювання, яке здійснюватимуть до 1 квітня 2011 року три мобільні бригади. До їх складу входять соціальні працівники, водії і кухарі. Залучатимуть також представників соціальних служб для молоді, громадських і благодійних організацій, волонтерів. Робочі штаби допомоги безхатченкам і безпритульним громадянам в осінньо-зимовий період створені також при райдержадміністраціях столиці.
Тим часом, за словами заступника голови КМДА Леоніда Новохатька, соціальні працівники постійно ведуть роботу з виявлення безхатченків і безпритульних шляхом опитування в усіх районах столиці. У разі виявлення таких, а також тих, котрі потребують відновлення документів, територіальні центри надають відповідні консультації.
Та найголовніша і першочергова допомога людям, які з різних причин опинилися на вулиці, — забезпечення гарячою їжею, теплим одягом і взуттям, що й робитиме міська влада. Але поспівчувати ближньому можуть усі небайдужі кияни, звернувшись з конкретною допомогою до районних адміністрацій.