Учора, в День ушанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Президент Віктор Янукович, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем’єр-міністр Микола Азаров поклали квіти до пам’ятного знака «Воїнам Чорнобиля» та Меморіального кургану «Героям Чорнобиля».

«З глибокою повагою ми згадуємо працівників станції, вогнеборців, військових і цивільних, усіх, хто прийняв на себе перший удар Чорнобиля, — наголосив у своєму зверненні керманич країни. — Сьогодні ми вшановуємо подвиг героїв-чорнобильців, низько вклоняємося світлій пам’яті людей, які ціною власного життя врятували життя мільйонів».
Віктор Янукович подякував кожному, хто доклав зусиль, щоб не допустити поширення чорнобильського лиха, і тим, хто й «нині продовжує справу відродження землі, обпаленої радіацією, дбає про безпечне функціонування об’єкта «Укриття».
«Ліквідація наслідків аварії вимагає залучення значних трудових ресурсів та коштів, — наголосив Президент». Водночас він назвав пріоритетними для держави питання соціального захисту ліквідаторів, інвалідів-чорнобильців, дітей, постраждалого населення, що мешкає у забруднених районах. «Вирішення цих питань і надалі перебуватиме під моїм особистим контролем», — сказав глава держави.
Вл. інф.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.