Встановили національний рекорд

На День міста 2432 патріотично налаштовані вихованці шкіл Херсона у вишиванках та одязі кольорів національного прапора заспівали на площі Героїв Сталінграда гімн України (на знімку). А оскільки таким великим хором діти його ще не виконували, представники Книги рекордів України зафіксували національний рекорд.

В усьому іншому міське свято відбулося підкреслено скромно. Муніципальна влада не запрошувала зірок естради, відмовилася від традиційних салютів тощо. Обмежилися художньою самодіяльністю та напутнім словом міського голови Володимира Миколаєнка: «Наше місто стало фортецею на південних кордонах України і символом боротьби за свободу».

Фото автора.

Театральну площу перетворили на галерею та концертну залу

Тут співали аматорські колективи, а народні умільці демонстрували вироби з ниток, соломи, дерева, бісеру, паперу та тіста. Діти раділи ляльковому театру і майстер-класам з бісероплетіння, квілінгу та орігамі. Музеї міста, бібліотеки та громадські організації підготували фотовиставки. Одна з найемоційніших — зі світлинами про військові будні бійців АТО — нагадувала кіровоградцям, що святкування можливе лише завдяки мужності та сміливості захисників Вітчизни.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.

Вшанували загиблих під час минулої та нинішньої війн

Чернігів зустрів 71-у річницю визволення від нацистських загарбників та День міста. На Меморіалі Слави відбувся мітинг-реквієм «Схилімо голови». В. о. голови ОДА Сергій Журман, голова облради Микола Звєрєв, чернігівський міський голова Олександр Соколов, народні депутати України Владислав Атрошенко та Валерій Дубіль привітали фронтовиків, містян та гостей зі святом. Також відбулися акція «Здійснимо дитячі мрії разом!», ярмарки «Щедра Чернігівська земля», «Підтримай солдата Чернігівщини» та ін. У сквері імені Попудренка відкрито меморіальну дошку на честь чернігівських бійців, які загинули за незалежність України під час бойових дій на cході країни.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Чернігівська область.

Наталка Полтавка у вишиванці та солдатському однострої

В обласному центрі до Дня міста відбулася святкова хода «Полтава вишивана», в якій взяли участь близько п’яти тисяч патріотів. Чимало військових курсантів, серед яких були і дівчата, надягли свою форму та крокували поруч із ровесниками у вишиванках. Присутні вшанували пам’ять загиблих на сході захисників Вітчизни. А допомогти війську можна було просто на святі, придбавши вироби, зроблені школярами і студентами. 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.