Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 7-й тур.

20 вересня. «Металург» Д — «Іллічівець». 3:0. Київ. «Оболонь-Арена». 1 000 глядачів. Рефері — Головков (Луганська область). Голи: Адорно, 50, Морозюк, 56, Лазич, 90+1 (п).

«Металург» Зп — «Ворскла». 0:3. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 4 000 глядачів. Рефері — Іванов (Донецька область). Голи: Янузі, 10, Турсунов, 73, Андрій Ткачук, 90+4.

21 вересня. «Шахтар» — «Зоря». 0:1. Київ. НТК імені Віктора Баннікова. 1 100 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Гол: Малишев, 42.

«Карпати» — «Металіст». 3:3. Львів. «Україна». 6 400 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Голодюк, 26, Кожанов, 35, Балажіц, 90+4 — Болбат, 17, Гав’єр, 23 (п), Жажа, 54.

«Говерла» — «Чорноморець». 0:0. Ужгород. «Авангард». 2 800 глядачів. Рефері — Скрипак (Київська область).

Турнірне становище на 21 вересня: «Шахтар» — 18 очок, «Дніпро» — 16, «Динамо» — 14, «Ворскла» — 11, «Олімпік» — 10, «Чорноморець», «Волинь» — по 9, «Металург» Д, «Зоря», «Металіст» — по 8, «Металург» Зп — 7, «Карпати» — 5, «Говерла» — 4, «Іллічівець» — 2.

Неприємний «подарунок» зробили футболісти «Шахтаря» своєму президенту Рінату Ахметову в його день народження. Однак слід віддати належне «Зорі», яка славиться сильним характером і від матчу до матчу додає у грі. Згадаємо, що в попередньому турі вона відібрала два очки у київського «Динамо».

З перших хвилин було помітно, що слова наставника луганчан Юрія Вернидуба, який напередодні зустрічі пообіцяв обіграти чемпіона, мають вагомі аргументи. Тренер може пишатися своїми підопічними, адже вони діяли з колосальною самовіддачею, задирливо, прагнучи ні в чому не поступатися супернику, не притискалися до своїх воріт, а шукали щастя в атаці.

Варто звернути увагу і на слабку гру окремих футболістів донецької команди. Зокрема, нарікань заслуговують Бернард та Фред. Обидва ніяк не доведуть, що заслуговують на місце у стартовому складі.

Фред узагалі допоміг супернику забити переможний гол, коли недбало відкинув м’яч своєму воротарю. Будківський зробив перехоплення, пробив, але Каніболоцький зреагував на той удар. Однак Малишев на добиванні був влучний.

У другому таймі «гірники» намагалися хоча б урятувати матч, але їхні спроби успіху не принесли. Заслужену перемогу святкувала «Зоря».

Щедрим на забиті м’ячі вийшов матч у Львові. Але ще більше, ніж голів, було драматизму. 2:0 в першому таймі повели харків’яни. Здавалося, що відібрати перемогу львів’янам не до снаги. Та ще до перерви вони відновили рівновагу — маленький спортивний подвиг, та й годі. Однак після відпочинку Жажа знову виводить «Металіст» уперед.

Матч добігав кінця, йшла остання компенсована хвилина, і знову «Карпати» викликали захоплення. Точна флангова передача Мартинюка зліва, і Балажіц головою забив гол-красень.