Футбол. Жеребкування учасників плей-оф Ліги чемпіонів і Ліги Європи відбудуться в штабі-квартирі УЕФА у швейцарському Ньоні в п’ятницю, 17 грудня. Церемонія жеребкування 1/8 фіналу чемпіонського турніру почнеться о 13.00 за київським часом, а 1/16 і 1/8 фіналу Ліги Європи — на годину пізніше.
Жеребкування проведуть генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно та директор УЄФА зі змагань Джорджіо Маркетті. Їм допомагатимуть переможці Кубка європейських чемпіонів різних років: участь у визначенні пар у Лізі чемпіонів візьме славетний англієць сер Боббі Чарльтон, а в церемонії, присвяченій Лізі Європи, — посол турніру ірландець Ронні Вілан.
А ми з нетерпіння чекатимемо суперників для донецького «Шахтаря», київського «Динамо» і харківського «Металіста».
Уболівальницькі прихильності
Найкращим футболістом «Баварії» у листопаді визнаний Анатолій Тимощук. У традиційному опитуванні вболівальників український футболіст набрав 27,5 відсотка голосів, випередивши Маріо Гомеса (26,8) і Бастіана Швайнштайгера (17,9), повідомляє Cіssoccer.com. У листопаді Тимощук узяв участь у чотирьох матчах «Баварії» у чемпіонаті Німеччини й забив два м’ячі. У жовтні в аналогічному опитуванні Тимощук посів третє місце. До речі, в останньому турі чемпіонату Бундесліги «Баварія» вдома перемогла «Санкт-Паулі» — 3:0. Тимощук вийшов у стартовому складі і грав до останньої хвилини поєдинку.
Забивали тільки львів’яни
Готуючись у Туреччині до завершального матчу групового турніру Ліги Європи (Львів, 15 грудня), львівські «Карпати» під дощем (плюс 16 градусів) зіграли контрольний матч з місцевим клубом «Корумспор», котрий виступає у другому дивізіоні. І здобули перемогу з великим рахунком — 5:0. Відзначилися: Худоб’як, Гудима (двічі), Георгій Баранець і Сагайдак.
Наша команда в першому таймі грала в такому складі: Тлумак, Авелар, Мілошевич, Тубич, Федецький, Ткачук, Мартинюк, Худоб’як, Гурулі, Кузнецов, Кожанов; у другому —Руденко, Сагайдак, Гурський, Петрівський, Гірський, Мартинюк, Тістик, Георгій Баранець, Борис Баранець, Гудима, Габовда.
У гостях, як удома
Чемпіонат Молдови. 20-й тур. Перед візитом до Києва суперник «Динамо» — «Шериф» з Тирасполя здобув переконливу перемогу на виїзді, здолавши клуб «Гагаузія» — 0:4. М’ячі забивали: Волков, 20, Єрохін, 55, Франса, 59, Гаурачс, 82. «Шериф»: Стажипа, Волков (Дьєду, 70), Георгієв, Франса (Гаурачс, 63), Єрохін (Ніколич, 65), Балим, Руамба (Фред, 79), Годерян, Самарджич, Надсон, Бранкович.