Щоб запобігти отруєнням під час на Новорічних та Різдвяних свят неякісними та простроченими продуктами, на Вінниччині розпочали рейди-перевірки продовольчих магазинів.
Акцію під назвою «Новий рік — без отруєнь» ініціювала обласна санепідемстанція за наказом головного санітарного лікаря області Валентини Зайцевої. Розпочали їх з сільської місцевості. Тамтешні заклади торгівлі не часто потрапляють у поле зору перевіряльників.
У перший день акції перевірено сім продовольчих магазинів у Калинівському районі. В кожному з них виявлено порушення. Керівнику одного з таких закладів вручено припис на його закриття через невідповідність санітарним нормам.
— У кожному з перевірених магазинів виявлено продукцію з простроченим терміном реалізації, — каже лікар відділення гігієни харчування обласної СЕС Тетяна Тетерук. — Спільним для усіх перевірених об’єктів є також порушення температурного режиму в холодильниках, де зберігається продукція. Більшість продавців не пройшли медичний огляд. Фінансові санкції застосували до тих керівників магазинів, де торгували продукцією з простроченим терміном реалізації або без відповідних документів. Проведення таких рейдів заплановано в усіх районах області.
Вл. інф.