Минулої суботи у Києві відбувся об’єднаний пленум Центрального Комітету та Центральної контрольної комісії Комуністичної партії України, на якому партійці підбивали підсумки місцевих виборів. Про це повідомила прес-служба партії. 
Цифра
Комуністичну партію у радах усіх рівнів нині представляють 9004 депутати. 6821 з них виграли вибори в одномандатних округах. А 343 — обрані міськими, селищними та сільськими головами. 
Крім того, на пленумі було ухвалено рішення за серйозні порушення партійної дисципліни й дії, що ведуть до дискредитації партії, вивести зі складу ЦК і звільнити з посади першого секретаря Кримського республіканського комітету КПУ, народного депутата Леоніда Грача. Як відомо, раніше парламентарій розкритикував позицію керівництва КПУ, який визнав результати місцевих виборів. Депутат також передрікав смерть партії, якщо вона не піде в опозицію.
Водночас зі складу ЦК вивели та виключили з партії першого секретаря Ялтинського міського комітету КПУ Олександра Коробейникова. Причина — грубе порушення партійного статуту й дії, спрямовані на розкол міської парторганізації. Майже через такі само причини партійного квитка позбувся й секретар Кримського республіканського комітету КПУ Юрій Аксютін.