Проекти на загальну суму майже у два мільйони гривень збираються реалізувати місцева влада Донеччини та Міжнародний фонд «Відродження». Обласна державна адміністрація, обласна рада та Місцева асоціація органів місцевого самоврядування області підписали відповідний меморандум.
«Наша участь в антикризовій гуманітарній програмі фонду дозволить спільними зусиллями вирішити найгостріші проблеми закладів культури та освіти області, — зазначив голова обласної ради Андрій Шишацький. — Бюджет цієї програми становить 300 тисяч доларів. Фонд зобов’язується виділити Донецькій області понад третину цієї суми. Обласна рада, зі свого боку, зобов’язується передбачити фінансування спільних проектів в обсязі один мільйон гривень. Гадаю, під час відбору проектів для реалізації нам удасться залучити ще кошти місцевих бюджетів».
Проекти, які спрямовані на подолання та попередження актуальних соціальних проблем в умовах кризи, фінансуватимуться на умовах «50 на 50». Пропозиції розглядатиме спільна конкурсна комісія. Це не перша ініціатива, спрямована на забезпечення розвитку територіальних громад. 
 
Донецьк.