Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендував парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Під час обговорення проекту члени комітету акцентували увагу на висновку Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України. На думку експертів, доцільно конкретизувати критерії, за якими визначатиметься придатність контрольної стрічки касових апаратів «для сприймання її змісту людиною».
Певні застереження висловлено й до пропозиції проекту, згідно з якою реєстратори розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, повинні мати позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері захисту інформації. Народні обранці зауважили, що процедура отримання висновку створить додаткове навантаження на суб’єктів підприємницької діяльності, оскільки потребуватиме часу та матеріальних витрат.
Водночас у проекті, вважають парламентарії, поза межами законодавчого регулювання залишився порядок отримання позитивного експертного висновку реєстраторами розрахункових операцій. Зокрема, незрозуміло, який державний орган надаватиме такі висновки, чи не потребуватиме таке рішення створення нових дозвільних структур, які вимоги мають виконати підприємці для отримання такого висновку тощо. Крім того, у законопроекті не визначено: вартість такої експертизи, терміни розгляду документів, перелік підстав відмови у наданні позитивного висновку, а також відповідальність державного органу, який безпідставно відмовив у наданні цього висновку.