На Закарпатті рівень води в річках повільно спадає. Люди з відселених вулиць села Вільхівці Тячівського району почали повертатися до своїх домівок. Тим часом біля Хуста нарощували дамби, оскільки вже учора паводкова хвиля мала пройти саме цю ділянку річки Тиса.
Зимова холоднеча в горах протягом ночі змусила всі річки у верхів’ях знову повернутися в русло. Щоправда, в нижніх течіях ще кілька діб спостерігатиметься прохід «великої води» — особливо на річках Латориця і Тиса в найнижчій точці, біля прикордонного міста Чоп.
Напередодні у 29 населених пунктах Свалявського, Виноградівського, Воловецького, Міжгірського, Хустського, Перечинського, Тячівського, Іршавського, Рахівського та Мукачівського районів підтопленими залишалися 1133 двори. Під воду пішли також підвали житлових будинків у восьми населених пунктах Іршавського, Свалявського та Міжгірського районів, 404 криниці, 121 га сільгоспугідь. Стихія пошкодила близько 305 метрів берегоукріплень та понад шість кілометрів автодоріг, чотири залізобетонні та дев’ять дерев’яних мостів. Зафіксовано п’ять селевих потоків.
Через стихію повністю відключено від електропостачання десять населених пунктів, стільки ж залишилися без світла — частково. Призупинено роботу Хустського та Міжгірського водозаборів, організовано підвезення населенню питної води.
Поблизу с. Біловарці Тячівського району через просідання ґрунту пошкоджено газопровід середнього тиску, внаслідок чого без газопостачання залишилися три населені пункти (Грушове, Тернове та Біловарці). Зв’язку із постраждалими населеними пунктами теж немає — через відсутність електропостачання не працюють вісім АТС.
На ліквідації наслідків стихійного лиха працюють обласна та районні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рятувальники намагаються відновити електропостачання населених пунктів і забезпечити проїзд автошляхами, ремонтують дороги, відновлюють берегоукріплення та мости. До цих робіт залучено 1129 осіб та 235 одиниць техніки. Ситуацію на місцях контролюють оперативні групи МНС області.