Народний депутат від Блоку Литвина, голова Житомирської обласної організації Народної партії Микола Рудченко все своє життя пов’язав з рідним Поліссям. Немає жодного району в області, де він не побував би протягом двох-трьох місяців. Кожного понеділка в Житомирі приймає громадян, які звертаються по допомогу в лікуванні, навчанні тощо.
За минулий рік до парламентарія надійшло понад півтори тисячі звернень від громадян, які він адресував до Верховної Ради, Президента, уряду, міністерств і відомств. Нещодавно, розповів в інтерв’ю «Голосу України» Микола Рудченко, надійшло декілька депутатських запитів про будівництво лікарні у місті Радомишль, газифікацію Володарсько-Волинського, Коростенського та Малинського районів, добудову дитячо-юнацької спортивної школи в Малині. І таких проблемних питань дуже багато.
Також під особливою увагою народного обранця перебувають діти-сироти. Микола Рудченко розповів, що на Житомирщині є 17 інтернатних закладів, де виховують більше трьох тисяч дітей-сиріт. «Де є такі заклади, там — почерк «народників» Житомирщини і мій особистий», — зазначив парламентарій.
Свої фінансові можливості Микола Рудченко вважає досить скромними, але завдяки давнім зв’язкам, друзям, підтримці депутатського корпусу в обласній раді допомагає вирішувати проблеми виборців.