Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер у Сеулі у рамках офіційного візиту до Республіки Корея зустрівся з керівництвом компанії «Hyundaі Rotem».

Під час зустрічі генеральний директор «Hyundaі Rotem» Лі Йо Сонг повідомив, що його співробітники нині перебувають в Україні, де обговорюють деталі відповідного контракту. «Якщо все буде добре, наступного тижня я планую поїздку до вашої країни, щоб підписати контракт», — сказав він.

У свою чергу, В. Литвин зазначив, що сьогодні в Україні існують необмежені можливості для інвестування в її економіку. За його словами, в Україні є стабільність і передбачуваність, на законодавчому рівні вирішено питання щодо створення сприятливих умов для інвесторів. Тому, наголосив Голова Верховної Ради, є всі можливості для налагодження тісної співпраці з південнокорейськими компаніями. Учасники зустрічі зазначили, що підписання згаданого контракту буде лише першим кроком для подальшого співробітництва, наступним кроком має стати заснування спільного підприємства та започаткування виробництва в Україні.

«Наш сьогоднішній діалог покликаний активізувати торговельно-економічні зв’язки та інвестиційне співробітництво між Україною та Республікою Корея. Це головні складові наших двосторонніх відносин», — підсумував В. Литвин.

Прес-служба Голови Верховної Ради України.

 ДОВІДКОВО

Ця компанія, яка є частиною «Hyundaі Motor Group», є виробником залізничного рухомого складу, оборонної продукції та обладнання для заводів. 2 листопада 2010 року, під час робочого візиту до Республіки Корея віце-прем’єр-міністра України з питань Євро-2012 Бориса Колеснікова, з «Hyundaі Rotem» було підписано протокол про наміри щодо постачання в Україну шести швидкісних електропоїздів, які планується використовувати під час проведення Євро-2012 для переміщення між містами, які прийматимуть чемпіонат з футболу. Ще чотири поїзди виробництва цієї компанії можуть бути закуплені до кінця 2012 року.