Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві викрили організовану злочинну групу, учасники якої незаконно заволоділи коштами підприємців та надавали підроблені дозвільні документи на право розташування торговельних точок. Про це повідомив учора на брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ директор Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України Дмитро Андреєв.
За його словами, організував та очолив злочинну групу колишній депутат Деснянської районної ради. Також серед шахраїв були колишній помічник депутата та заступник начальника департаменту КМДА.
У період з 2008 по 2009 рік злочинна група шляхом зловживання довірою підприємців брала з них значні кошти за надання дозвільних документів на розміщення малих архітектурних форм (кіоски, ларьки тощо) на території Деснянського району столиці.
«За такий дозвіл на розміщення від одного до кількох кіосків підприємці сплачували від 5 до 60 тисяч доларів США. Однак суб’єкти господарювання отримували згодом на руки підроблені дозвільні документи. Втім, самі вони про це навіть не здогадувалися, — сказав Д. Андреєв.
Також Дмитро Андреєв зазначив, що МВС у разі звернення підприємців, які були ошукані шахраями та не підозрювали про це, надасть максимальну допомогу щодо легалізації отриманих незаконним шляхом дозволів.
На сьогодні оперативниками задокументовано майже 20 епізодів незаконної діяльності групи шахраїв. Щодо фігурантів слідчим відділом УБОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Слідство триває.