І не тільки мальви. Буянням квітів та різнотрав’я зустріла відвідувачів виставка художниць-аматорів у хмельницькому міському центрі роботи з сім`ями, жінками та дітьми «Родинний дім». Традиційно о цій порі художниці, вишивальниці, народні майстрині представляють свої роботи в пам’ять про Катерину Білокур. Особливістю цьогорічного вернісажу стало те, що поряд із уже добре відомими в краї іменами майстринь з’явились нові. Та й коло робіт значно розширилось. До живопису і вишивки вперше додалось ще й бісероплетіння. Але незмінною умовою конкурсу залишилось те, щоб у всіх творах обов’язково були квіти.
Справжнім відкриттям для багатьох став батик Марії Крамар. Склалося враження, що складна техніка дуже легко підкорилась художниці. Легкість і ніжність шовку поєднались із яскравістю фарб. А в результаті — картина «Стежками рідного краю» (на знімку) стала переможцем конкурсу.
Тонким відчуттям форми і кольору подивували і роботи Світлани Колесник. На них — такі прості і знайомі кожному з дитинства в’юнки, мальви, шипшина. Але шовкова нитка лягла так тонко і виразно, що квіти наче ожили. Поряд із вишитими гладдю полотнами — ще й акварелі. І хоча техніка і матеріал — зовсім різні, проте квіти — немов живі, навіть важко відрізнити, де — фарба, а де — шовк.