Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко , перебуваючи з офіційним візитом у Мінську, провів зустріч із Головою Ради Республіки Національних Зборів Республіки Білорусь Анатолієм Рубіновим, повідомила прес-служба М. Томенка. Сторони обмінялися інформацією, зокрема, А. Рубінов розповів про хід президентської виборчої кампанії (19 грудня в Білорусі відбудуться президентські вибори).  М. Томенко, в свою чергу, поінформував, що група народних депутатів України братиме участь у спостереженні за виборами.
Обговорюючи двосторонні відносини, заступник Голови Верховної Ради висловив сподівання, що обидві сторони визначать механізми врегулювання фінансового питання між двома країнами, яке на даний момент стримує завершення процедури обміну ратифікаційними грамотами та набуття чинності угоди про державний кордон. Також під час зустрічі йшлося про активнішу діяльність України та Республіки Білорусь в рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», яка дала б можливість профінансувати пілотні проекти в сфері облаштування кордонів між країнами.
Микола Томенко висловив сподівання, що розпочнеться імплементація протоколу консультацій експертів від 29 червня 2010 року стосовно розробки родовища «Хотиславське» (село Хотислав Малоритського району Брестської області).
Заступник Голови Верховної Ради нагадав, що недавно білоруській стороні було направлено проект угоди між Міністерством охорони навколишнього природного середовища України і Міністерством природних ресурсів та охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь щодо виконання конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті. М. Томенко висловив сподівання, що під час засідання міжурядової комісії України та Республіки Білорусь ситуацію довкола розробки цього родовища буде переведено в площину гарантування незашкодження природному балансу та екологічній ситуації довкола Шацького національного природного парку.
Перебуваючи в Мінську, українська делегація на чолі із заступником Голови Верховної Ради також візьме участь у засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних Зборів Республіки Білорусь. Під час засідання сторони планують обговорити низку питань, зокрема, стан договірно-правової бази між Україною і Республікою Білорусь та її удосконалення, співробітництво національних делегацій України і Республіки Білорусь у міжнародних парламентських структурах, парламентський контроль у торговельно-економічній сфері співробітництва між Україною і Республікою Білорусь та законодавчі шляхи відновлення обсягів торгівлі тощо.