Прощавайте, «Тавріє» і «Славуто»?

Уже наступного місяця Запорізький автомобілебудівний завод припинить виробництво автомобілів «Таврія-пікап» і «Славута». Причина — низька рентабельність. Замість згаданих автомобілів запустять виробництво моделі ЗАЗ-Forza, яка є модернізацією китайського автомобілю Chery-A13. Як позитив варто розглядати ту обставину, що виробництво останньої моделі цього разу буде не на рівні «викруткового» складання , а відбуватиметься за повним циклом — штампування деталей, зварювання, фарбування і складання.
Слідство завершено. Амністія...
Заводський райсуд Запоріжжя амністував колишніх посадовців ВАТ «Дніпрогаз», яких звинувачували у причетності до загибелі 23 дніпропетровців.
Справа розглядалась у найнезручнішому для відвідин жителями Дніпропетровська райсуді Запоріжжя — Заводському. Власне, не в приміщенні суду, а поруч, у палаці культури ВАТ «Вогнетрив», зважаючи на можливу велику кількість присутніх. Яких, як стверджують родичі загиблих, ніхто і не запрошував. Представник державного обвинувачення заявив, що запрошення відбувалося через ЗМІ. Зрештою судове засідання почалося, і суддя повідомив, що надійшло клопотання обвинувачуваних про амністію. Мовляв, наявність неповнолітніх дітей, а також звинувачення за статтею «необережне вбивство середнього ступеня тяжкості» дають їм таке право.
Проти відразу виступили родичі жертв. Але суддя, після перебування в кімнаті для нарад, оприлюднив свій вердикт: потерпілим у задоволенні клопотання про направлення справи на нове розслідування — відмовити; кримінальну справу — припинити і звинувачуваних звільнити від кримінальної відповідальності згідно із Законом України «Про амністію». Понад вісім мільйонів застави, які ВАТ «Дніпрогаз» вніс за обвинувачуваних, також мають повернути, а ще зняти арешт з майна обвинувачуваних та залишити без розгляду цивільні позови потерпілих.
Тепер родичі жертв трагедії, що сталася 13 жовтня 2007 року, збираються подавати позов до апеляційного суду, а також до Європейського суду з прав людини.