Ще два тижні триватиме експертиза матеріалів у кримінальній справі за фактом аварії на залізничному переїзді у Козятинському районі на Вінниччині. Про це повідомив Козятинський транспортний прокурор Олександр Попеско.
22 листопада на залізничному переїзді пасажирський потяг Харків—Івано-Франківськ зіткнувся з автомобілем МАЗ, водій якого загинув на місці. Того дня на переїзді тривав ремонт. Тому шлагбаум з автоматичного режиму перевели в ручний. За перекриття проїзду відповідала чергова. Встановлено, що в момент аварії вона перебувала в будинку для залізничників. Відомо, що потяг ішов із запізненням від графіка на вісім хвилин. Чи знала про це чергова і як розпорядилася цим часом, слідчі не розголошують. Затриману після трагедії залізничницю відпустили, взявши підписку про невиїзд.
— Найважливішим питанням слідства є те, в якому положенні був шлагбаум — відкритому чи закритому, — наголосив Олександр Попеско. — Шлагбаум не пошкоджено. Це зафіксували камери представників ЗМІ, які працювали на місці трагедії, а також свідки.
Головним свідком співрозмовник називає помічника чергової по переїзду. Він був на місці пригоди до її початку і після того, коли рятувальники ліквідовували наслідки.
Тим часом одразу після трагедії представники «Укрзалізниці» винуватцем аварії назвали водія автомобіля, бо саме він порушив правила руху на переїзді. «Встановити причину аварії і винних можна буде тільки після завершення слідства», — наголошує прокурор.