Новообраний голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий провів перший особистий прийом громадян. Спілкувався з жителями спочатку віч-на-віч, а також відповідав на їх телефонні дзвінки по «гарячій» лінії.

Питання, які порушували жителі області, стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування, проблем, які виникають з оформленням субсидій у сільській місцевості, працевлаштуванням, а також відновлення інвалідності, що передбачає надання низки відповідних пільг та соціальних виплат. Жителі обласного центру скаржилися на неякісні комунальні послуги.

На відсутність коштів на підключення будинку до газопроводу голові обласної ради поскаржилася жителька села Верхів Острозького району Мирослава Люліч. Жінка розповіла, що газ до села підвели у 2005 році, відкрили газорозподільну станцію. Однак блакитний вогник підвели не до всіх будинків. Ю. Кічатий доручив підготувати листа на ім’я голови правління ПАТ «Рівнегаз», депутата обласної ради Петра Дубаса з проханням віднайти можливість завершити газифікацію села Верхів.

А ось родина Примаків із райцентру Рокитне порушила проблему розширення житлових умов. Пані Ніна та її чоловік — інваліди першої групи, пересуваються на візках. Живуть в невеликій хатині і багато років стоять на квартирній черзі у місті Рівне як переселенці з чорнобильської зони. В сім’ї підростає донька, тож подружжя давно прагне збільшити житлову площу. Для Юрія Кічатого проблема родини Примаків виявилася знайомою: 1998 року, коли він очолював Рокитнівську районну раду, з районного бюджету були виділені кошти на придбання будинку цій сім’ї. Тож і сьогодні голова облради пообіцяв звернутися до місцевих органів влади з проханням віднайти можливість вирішити житлове питання цієї родини.

У підсумку голова обласної ради висловив своє бачення щодо ефективності проведення прийому громадян. Юрій Кічатий переконаний: щоб такі зустрічі справді давали результат, потрібно кардинально змінити процедуру ведення прийому, передусім, запровадивши попередній запис.

Крім того, голова Рівненської облради зазначив, що має намір закріпити нову процедуру проведення прийому громадян відповідним розпорядженням.

 

Рівне.