Днями відбулося друге засідання громадського оргкомітету з нагоди вшанування 90-ї річниці з дня народження Миколи Руденка. Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зазначив: якщо влада не вшановує визначних діячів української історії та культури, то громадськість повинна взяти на себе це завдання.
Микола Томенко нагадав, що в Україні було створено громадський оргкомітет з нагоди вшанування 90-ї річниці (19 грудня) з дня народження визначного українського правозахисника, письменника та філософа, засновника Української Гельсінкської групи, Героя України Миколи Даниловича Руденка. Співголовами громадського оргкомітету є Герой України, голова Українського фонду культури Борис Олійник та заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. До оргкомітету ввійшли дружина і соратниця Миколи Руденка Раїса Руденко, заступник директора Інституту літератури Сергій Гальченко, секретар Національної спілки письменників Петро Засенко, відомий поет Микола Сом та інші відомі громадські діячі.
Микола Томенко повідомив, що оргкомітет узявся максимально поінформувати громадськість про 90-річчя з дня народження відомого письменника, філософа та українського правозахисника Миколи Руденка. Окрім того, на засіданні оргкомітету йшлося про допомогу в організації популяризації та інформаційної підтримки ще кількох ювілеїв, які відзначатимуться в Україні ближчим часом.
Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.