На Кіровоградщині заборгованість теплопостачальних підприємств області перед ДК «Газ України» продовжує зростати і на сьогодні становить більше 108 мільйонів гривень з урахуванням попередніх років.
Найнижчий рівень сплати має Кіровоград, два теплопостачальні підприємства якого, «Кіровоградтепло» та «Теплоелектроцентраль», завинили газовикам 80 мільйонів гривень. У тому числі 15,6 мільйона вже за нинішній опалювальний період. 10,5 мільйона гривень боргу має Світловодськ, 9,8 мільйона — Олександрія, 2,1 мільйона, з урахуванням минулих років, заборгувала Знам’янка.
За словами першого заступника начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Миколи Вещева, систематичне нарощування боргів відбувається ще й тому, що підприємства теплопостачання закуповують газ у ДК «Газ України» за новою ціною, а населення отримує тепло за тарифами, сформованими на основі старої вартості газу. Щоб вийти з патової ситуації, насамперед слід урегулювати тарифне питання. А з другого боку, необхідно нарешті створити ефективну систему збору платежів за теплопостачання.