Футбол. У Сімферополі відбувся міжнародний турнір серед студентських команд, присвячений 10-річчю Всеукраїнської футбольної асоціації студентів (ВФАС). У ньому взяли участь команди Кубанського державного університету (чемпіон Росії), КІ КНЕУ з Сімферополя (лідирує у своїй групі поточної першості країни) та збірна України.
Найслабкішою «ланкою» виявилися господарі стадіону, котрі поступилися росіянам 0:1 і збірній України 1:5 (у складі переможців відзначилися Полуницький, Чичиков, Крохмалюк, Микуляк, Гунченко). Отже, доля першого місця вирішувалася в заключному поєдинку змагань. Команда України, діями якої за відсутності тренера Володимира Лозинського керував його асистент Іван Шепеленко, у принциповому поєдинку здобула перемогу над колективом Кубанського державного університету — 1:0. Єдиний м’яч у другому таймі забив Дмитро Гунченко.
За переможців виступали: воротарі — Юрій Кисилиця, Юрій Бахтіяров (обидва — «Університет», Чернівці); польові гравці — Олександр Полуницький («Сталь», Дніпродзержинськ), Ігор Гребинський («Енергетик», Бурштин), Андрій Башлай, Андрій Власюк, Сергій Чеботарьов (усі — «Севастополь»), Денис Маринчук («Олександрія»), Антон Шендрик («Таврія», Сімферополь), Олександр Крохмалюк, Василь Чорний, Владислав Микуляк («Закарпаття», Ужгород), Олег Баранник, Ігор Пердута, Олексій Чичиков (усі — «Ворскла», Полтава), Дмитро Гунченко («Іллічівець», Маріуполь).
Як бачимо, переважна більшість наших футболістів виступають за професіональні клуби, але всі вони — ще й справжні студенти.
— Турнір у центрі Кримської автономії був, так би мовити, пробним, — розповідає перший віце-президент ВФАС, заслужений тренер України Олег Первушкін. — Як уже раніше писав «Голос України», про його проведення домовилися ще у вересні у Санкт-Перербурзі. Можна стверджувати, що перший млинець виявився негливким. Сподіваємося, що такі турніри стануть традиційними. І коло учасників неодмінно розшириться. В усякому разі за інтеграцію студентського футболу в Східній Європі виступає чимало країн. Зокрема, Литва, Латвія, Молдова, Казахстан, Азербайджан. Ну, а росіяни й українці вже перейшли від слів до діла...
Для головної студентської команди України, яка, нагадаємо, є переможцем двох останніх Всесвітніх універсіад, турнір у Сімферополі став одним із етапів підготовки до ігор-2011, які відбудуться в серпні наступного року в Китаї.