Майже 330 депутатів від «Фронту змін» зібралися у Львові на третій регіональний семінар.
«Ми спеціально найняли фахівців, котрі навчатимуть кожного депутата, які функції він має виконувати і за що відповідати. Це вже третій регіональний семінар в Україні. Ми маємо 2847 депутатів усіх рівнів. Кожен з них пройде курс навчання й отримає методичну та технічну допомогу від центрального штабу. І вимагатимемо, щоб депутати виконували взяті на виборах зобов’язання» — з такими словами звернувся до своїх однопартійців-депутатів у Львові Арсеній Яценюк, лідер «Фронту змін».
У місті, де більше року діє обласне відділення школи влади, зібрали близько 330 депутатів усіх рівнів. Більшість з них не мають депутатської практики, обираються вперше. Арсеній Яценюк приїхав на заняття школи влади. Навчання почали з азів. Як готувати проекти рішень. Як дискутувати з опонентами. Як шукати партнерів.
Є стандартні проблеми, характерні для будь-якого району. Освіта. Медицина. Як зробити, щоб «швидка» доїжджала не за 45 хвилин, а за 15. Депутатам дають готові проекти рішень, заготовки їхніх виступів. У школі влади в будь-який час вони зможуть отримати консультації та методичні поради.
Керує львівським відділенням школи влади доцент Українського католицького університету Юрій Підлісний. Практичні заняття проводять кращі фахівці з права, місцевого самоврядування, економіки.
— Ви повинні бути найкращими, виділятися серед інших депутатів, — наставляв Арсеній Яценюк своїх однопартійців. — Головне, нічого не бійтеся. У вас перспективи розвитку. Сьогодні ви в радах. Після парламентських виборів можете опинитись у виконавчій владі. Працюйте, щоб вас запам’ятали і наступного разу знову обрали.
Лекція лідера партії з перших хвилин перетворилася на діалог. Депутати запитували, а Арсеній Яценюк демонстрував свої педагогічні здібності: радився із залом, як цю чи іншу проблему вирішувати.
Чи не найбільший резонанс викликало запитання представника одного з райцентрів Волинської області: одна країна випускає автомобілі, інша комп’ютери, а що ми будемо виробляти?
— Справді, Росія продає газ та нафту, а з чого нам жити? — запитував учасників школи влади Арсеній Яценюк. І сам відповідав: — На жаль, влада мало уваги приділяє сільському господарству. А ми можемо жити з того, що інших годуватимемо нашими продуктами. Програма «Фронту змін» передбачає і такий шлях.
 
Львів.
КОМЕНТАР 
Якою бачить роль «Фронту змін» в опозиції сам лідер партії?
— Для мене є знаковими протести підприємців на Майдані. Ми почали цю хвилю піднімати у липні, коли ще була перша редакція Податкового кодексу. Всі сподівалися, що його не приймуть. Після того, як підприємці вийшли на Майдан, почалися протести, суспільство показало, що готове боротися й обстоювати свої інтереси. Ще півроку тому ми навіть прогнозувати не могли, що відбудуться такі акції протесту. Чи хочуть «регіони» цієї дискусії, чи не хочуть, вона обов’язково відбудеться. Політична боротьба триватиме, бо курс України в нікуди нікого не влаштовує. Ні захід, ні схід країни. Владна команда намалювала райдужні перспективи свого буття. Я їх хочу розчарувати: так не буде. Події відбуватимуться поза межами їхнього контролю. Опозиція здатна їх підхопити. Це ще не перша перемога опозиції. Перша — ми повернулися у виборчий процес на виборах. Друга — це вето Президента на Податковий кодекс. Кажуть, що протести підприємців — це не політична акція. Що ж тоді таке політика? В кожній країні на виборах відбувається дискусія про податки, охорону здоров’я — це політика. А все інше — це телебачення, шоу. Отож боротимемося.