Олександр Сін призупинив своє членство в партії, яка привела його до перемоги
За великим рахунком, після останніх президентських виборів єдиним «власником» бренду БЮТ, а пізніше «Батьківщини» в обласному центрі став Запорізький автомобілебудівний завод — його власник і керівництво. Варто подивитися на список депутатів до Запорізької облради і Запорізької міськради, щоб у цьому переконатися. Тому вже з цієї причини нещодавнє виключення народного депутата Таріела Васадзе із фракції «БЮТ- «Батьківщина» цілком могло позначитися і на подіях у Запоріжжі. Крім того, поза всяким сумнівом, за самого О. Сіна запоріжці проголосували не як за представника однієї із партій, а як за реальну альтернативу «вічно другому» Володимиру Кальцеву, якого активно нав’язувала городянам. Тут найкрасномовніше про все кажуть цифри: на виборах 31 жовтня Олександр Сін отримав 38 відсотків голосів, а «Батьківщина» — 21 відсоток. Ці цифри, а також те, що Партія регіонів отримала 35% голосів на виборах за списками кандидатів плюс майже 90% депутатських місць у мажоритарних округах, й відіграли вирішальну роль.
Адже, маючи 61 мандат із 90 в Запорізькій міськраді, регіонали перетворюють будь-якого міського голову фактично на свого заручника. Тільки в п’ятницю, 3 грудня, нарешті новообрані депутати були зареєстровані. Тому, як стало відомо в суботу, перша сесія Запорізької міськради буде скликана лише 17 грудня. І тут, як вважають місцеві спостерігачі, можливі варіанти.
Прогноз. Не виключено, що деякі сили з кількох провідних підприємств міста плюс міські чиновники, котрі пройшли до ради під різними партійними прапорами, можуть створити неформальну групу, яка допоможе міському голові ефективно працювати. Тому його безпартійність, у цьому випадку, видається навіть корисною. І останнє. У Запоріжжі активно циркулюють чутки, що вже цього тижня, під час запланованої зустрічі Президента України Віктора Януковича та голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова, будуть внесені серйозні корективи в роботу місцевої організації ПР, а область очікують кадрові зміни. Після яких безпартійний міський голова О. Сін для дуже багатьох, в тому числі й не останніх в Партії регіонів запоріжців, буде просто знахідкою.
 
Запоріжжя.