Представники Донецька, Києва, Харкова і Львова підписали з УЄФА оновлену редакцію маркетингових рекомендацій, яка містить низку важливих змін, спрямованих на заохочення приймаючих міст до активнішої промоції турніру та підвищення інтересу місцевого населення до Євро-2012. 

Про це повідомив під час прес-конференції президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. За його словами, підвищиться рівень відповідальності приймаючих міст за успішне проведення чемпіонату. Президент ФФУ підкреслив, що ці міста й надалі отримуватимуть системну і всебічну допомогу від експертів УЄФА та місцевого організаційного комітету.
Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков заявив, що на сьогоднішній день немає жодного ризику щодо своєчасного проведення в Україні чемпіонату Європи 2012 року з футболу. За словами урядовця, всі об’єкти будуються чітко за графіками, узгодженими з УЄФА.
Також Борис Вікторович повідомив, що Україна до першого червня 2011 року закупить близько десяти поїздів «Хюндай» — в рамках реалізації концепції швидкісного руху між містами — господарями Євро-2012. Так, шлях між Харковом та Донецьком скоротиться до 1 години 50 хвилин, Києвом і Донецьком — до 5 годин 30 хвилин, Києвом і Львовом — до 4 годин 30 хвилин та Харковом і Києвом — до 3 годин 30 хвилин. Окрім того, в рамках підготовки до чемпіонату містам-господарям поставлено завдання розробити єдиний проїзний документ для туристів на час проведення чемпіонату. А ціна квитка в самих містах повинна бути обґрунтованою і доступною для людей.
Операційний директор УЄФА Events S. A. Мартін Каллен розповів, що продаж квитків на матчі Євро-2012 здійснюватиметься тільки через сайт УЄФА с березня 2011 року. Інші джерела купівлі квитків та продаж їх до початку вказаного терміну незаконні. Також у наступному році планується розпочати продаж корпоративних квитків для підприємств та організацій.
Директор європейського турніру в Україні Маркіян Лубківський розповів, що єврогосподарі отримають нагоду продемонструвати проморолики про своє місто під час жеребкування фінальної частини чемпіонату, яка відбудеться 2 грудня наступного року. Крім того, буде створено офіційний веб-сайт приймаючих міст, який міститиме інформацію про їхню інфраструктуру. УЄФА має забезпечити можливість розпізнати приймаюче місто на центральному щиті та на декораціях ярусів стадіону під час кожного матчу.
Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов запевнив, що НСК «Олімпійський» буде введено в експлуатацію першого липня 2011 року. А проектна документація з благоустрою прилеглої до стадіону території перебуває на стадії підготовки. Весною розпочнеться робота над утіленням її в життя.
Крім того стали відомі імена братів-близнюків — талісманів футбольного чемпіонату. Це українець Славко і поляк Славек. А новим другом Євро-2012 став екс-наставник національної збірної України, олімпійський чемпіон Олексій Михайличенко.
 
На знімку: під час заходу.