В Ужгороді на базі міського перинатального центру Фонд Віктора Пінчука відкрив уже 22-й в Україні центр допомоги новонародженим «Колиска надії». Вартість його сягає майже 1,3 мільйона гривень.
Сюди передано три укомплектовані необхідним медичним обладнанням реанімаційні комплекси, в тому числі для виходжування дітей з екстремально низькою масою тіла. Для пологових залів придбано чотири реанімаційні набори, за допомогою яких провадитиметься первинна реанімація. Крім того, у відділенні інтенсивної терапії автоматичну компресорну станцію установлено в окремому приміщенні, завдяки чому повністю виключені негативні шумові впливи на маленьких пацієнтів. Медичне обладнання такого високого класу вперше встановлено у пологовому стаціонарі Закарпатської області. Воно дозволить не лише створити додаткові місця у відділенні реанімації новонароджених, а й запровадити новий вид дихальної підтримки (неінвазивна штучна вентиляція), надасть ширші професійні можливості фахівцям, покращить виживаність глибоко недоношених новонароджених та якість їх подальшого життя.
За словами головного лікаря Ужгородського міського перинатального центру Андрія Чабана, обладнання — це інвестиції у майбутнє. Отримано також чотири дози препарату «Куросурф» вартістю понад 20 тисяч гривень. Він необхідний для розкриття легень недоношених дітей.