У Луганську в школі № 15 сталася надзвичайна ситуація, у результаті якої було госпіталізовано шість учнів. Під час уроку англійської мови в шостому класі один із хлопців випадково розбив новорічну іграшку — скляну кулю з рідиною й імітацією снігу всередині. 
Класом став поширюватися їдкий запах, і вчитель одразу вивів дітей у коридор, а потім — на вулицю. Довідавшись про те, що сталося, дирекція школи прийняла рішення терміново евакуювати зі школи всіх учнів і співробітників, а також викликати «Швидку допомогу». Кільком шестикласникам стало погано, і шістьох з них довелося госпіталізувати. Завідувач відділенням інтенсивної терапії Луганської обласної дитячої клінічної лікарні Сергій Тиць повідомив, що стан дітей при надходженні був середньої тяжкості. За попереднім висновком медиків, в іграшці була суміш гліцерину й одного зі спиртів. Ця суміш здатна викликати подразнення інгаляційних шляхів, сухий кашель, нудоту. Вплив не має виражену дію, тому за годину його було локалізовано. Всіх потерпілих уже виписали з лікарні, за словами медиків, їхньому здоров’ю нічого не загрожує.
Фахівці Луганської міської СЕС виконали виміри шкідливих речовин у приміщенні школи. Наступного дня заняття відновили, крім класу, в якому відбулася НП. Самим джерелом проблеми, а точніше тим підприємством торгівлі, де, за словами школяра, він купив іграшку, сьогодні займаються правоохоронні органи на предмет ліцензування товару, його безпеки й документальної відповідності. Управління освіти Луганської міської ради створило спеціальну комісію на чолі з начальником управління Валентиною Кіяшко з розслідування цього нещасного випадку.
 
Луганськ.