А місцеві кошториси — до 15 січня наступного року
Учора під головуванням Прем’єр-міністра Миколи Азарова відбулися урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування.
Привітавши представників місцевих громад з професійним святом, Прем’єр-міністр, зокрема, висловив сподівання, що державний бюджет на 2011 рік буде ухвалено парламентом до 23 грудня.
«Ми розраховуємо, що не пізніше 23 грудня приймемо бюджет для того, щоб ви могли уже на початку січня не гуляти до втрати свідомості, а десь до 15 січня свої бюджети вже прийняти. Надзвичайно важливо, щоб ми з вами організовано увійшли в новий рік», — наголосив він.
За словами М. Азарова, повідомив Укрінформ, якби бюджет розроблявся на старій податковій базі, це стало б на заваді проведенню структурних реформ, на які вже давно чекає Україна. Тож Міністерство фінансів розпочне переробляти проект держбюджету відповідно до нової податкової бази, щоб уже через тиждень подати його на розгляд Верховної Ради.
Крім того, прем’єр повідомив, що найближчим часом уряд має намір перейти на середньострокове бюджетне планування. «У нас будуть трирічні бюджети», — сказав він. Додавши водночас, що це дасть змогу споруджувати об’єкти капітального будівництва, які зводяться два-три роки, «не перериваючись календарними термінами».