Народні депутати України, серед яких Микола Томенко, В’ячеслав Кириленко та інші, направили лист Президенту Віктору Януковичу з проханням зупинити терор чиновників Міносвіти проти колективу Республіканського вищого училища фізичної культури.
Народні депутати поінформували Президента про те, що, за інформацією, наявною у них, керівництво Міністерства освіти і науки України влаштувало переслідування директора училища, заслуженого працівника освіти України Анатолія Нілова з метою заміни «непокірного» керівника на «свою» людину для проведення оборудок із наявною матеріальною базою та належною училищу земельною ділянкою.
У зверненні наголошено на тому, що цю проблему вже неодноразово порушували заслужені спортсмени в листах до вищих органів влади та преси. Однак наступ на права вихованців, педагогів і тренерів триває, а в колективі училища панують підозрілість та невпевненість.
Народні депутати нагадали, що колектив Республіканського вищого училища фізичної культури підготував десятки чемпіонів світу й Олімпійських ігор, та попросили Президента невідкладно втрутитися в ситуацію, що склалася навколо училища, а також розглянути питання про можливість передачі училища в спільне підпорядкування Міністерства освіти й науки України і Міністерства сім’ї, молоді та спорту України.
Прес-служба Миколи Томенка.