У п’ятницю близько 5-ї години ранку було ліквідовано наметове містечко підприємців на Майдані Незалежності. За словами начальника відділу громадських зв’язків Головного управління МВС у Києві Володимира Поліщука, міліція лише забезпечувала охорону громадського порядку, а сам демонтаж на виконання рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 2 грудня та відповідних документів виконавчої служби Міністерства юстиції, здійснювали служби Київської міськдержадміністрації.
Як це відбувалося, повідомив прес-секретар Центрального штабу порятунку підприємництва Святослав Швецов. За його словами, під ранок міліція не тільки перекрила весь центр, а й оточила наметове містечко п’ятьма кордонами із бійців спецпідрозділу «Беркут». «Людей виводили з наметів, а деякі з них зносили в момент, коли там ще перебували їх мешканці, практично нікому не дозволили забрати свої речі, було затримано шість учасників акції протесту», — розповів він.
Голова КМДА Олександр Попов у інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» сказав, що столична влада була змушена піти на демонтаж наметового містечка, щоб встигнути підготуватися до новорічних свят. Проте це не означає, що до вище зазначених дій треба було вдаватися під покровом ночі, тим паче що й закон цього не схвалює.
Підприємці творитимуть нові організації
Цілком очевидно, що в цій ситуації у нічних діях не було жодної потреби. Як нам повідомив народний депутат, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, учора ближче до обіду всіх затриманих було звільнено. А після цього «люди з майдану» зустрілися з фракцією БЮТ та, розповівши про ситуацію, що склалася, попросили у депутатів підтримки під час чергового етапу акції протесту, котрий заплановано на понеділок, 6 грудня.
Зокрема, генеральний координатор акцій протесту підприємців Олександр Данилюк учора нагадав, що, починаючи з 22 листопада, підприємці, крім ветування Податкового кодексу, вимагали ще й відставки уряду та проведення парламентських виборів у 2011 році. А оскільки влада ліквідувала наметове містечко підприємців, то О. Данилюк звернувся «до всіх без винятку політичних партій, які готові захищати демократію та свободу та які розуміють, що Україна рухається в авторитарному напрямку, з проханням приєднатися до акції, яка відбудеться в понеділок».
Про намір продовжувати боротьбу повідомив і представник Центрального штабу порятунку українського підприємництва Юрій Єременко. Щоправда, за словами С. Швецова, Центральний штаб порятунку українського підприємництва вирішив вийти зі складу Національної координаційної ради підприємців України, оскільки «інтереси підприємців було здано в угоду особистих інтересів і мотивів частини «керівників» акції протесту». За його словами, передусім це стосується людей, котрі привели в наметове містечко іншу охорону та взяли під контроль трибуну, мікрофон і один із входів до наметового містечка. А далі з трибуни «невідомий чоловік» зачитав «переможний текст» і було влаштовано «святковий салют».
Щоб з’ясувати позицію підприємців, котрі підписали «меморандум» з урядом, ми зателефонували до одного з них, віце-президента асоціації «Укрринок» Володимира Левіна, проте він від коментарів відмовився. Інші підписанти, на жаль, були «поза межами доступу». 
Розкоординація координаторів 
А от Координаційна рада Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу після повторного ухвалення Податкового кодексу та подіями, які за цим настали, оголосила про проведення позачергових зборів асамблеї, на яких стоятиме питання про створення загальнонаціонального руху спротиву, метою якого стануть якісно нові взаємовідносини між громадянином та державою. «Ми не відмовляємося від жодної з наших вимог, проголошених на Майдані. На жаль, Майдан показав, що для реалізації нашої мети потрібна більш потужна організаційна структура. Ми створюємо її», — йдеться у заяві асамблеї.
Учора також відбулася прес-конференція представників штабу Національної координаційної ради підприємців України, учасники якої констатували, що новий кодекс є кращим, ніж старий, та відчутно покращує умови для малого бізнесу, проте вони й надалі вимагають розробки нового документа і введення його в дію з 2012 року. Що стосується вуличних акцій, то найближчим часом Координаційна рада їх проведення не планує. Разом з тим триватиме робота зі створення широкої громадянської горизонтальної структури опору, в якій не буде одного лідера. Крім того, Координаційна рада заявила про припинення «координації» з «групою Продан, яка продовжує переговори з владою».
   БУКВА ЗАКОНУ
Стаття 31 Закону «Про виконавче провадження» передбачає:
«Виконавчі дії провадяться державним виконавцем у робочі дні не раніше шостої години і не пізніше двадцять другої години. Конкретний час проведення виконавчих дій визначається державним виконавцем. Сторони виконавчого провадження мають право пропонувати зручний для них час проведення виконавчих дій. Проведення виконавчих дій у нічний час допускається лише у випадках, коли невиконання рішення створює загрозу життю чи здоров’ю громадян».