Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 5-й тур. 1 грудня.
Група І. «Сампдорія» (Італія, Генуя) — ПСВ (Нідерланди, Ейндховен). 1:2.
«Металіст» (Україна, Харків) — «Дебрецен» (Угорщина). 2:1. Голи: Цвіткович, 48, Боді, 52 (у власні ворота), Олійник, 88.
«Металіст»: Старцев, Пшеничних, Папа Гуйє, Обрадович, Вільягра, Бордіян (Лисенко, 46, Шелаєв, 90+4), Валяєв, Едмар, Шав’єр, Олійник, Девич (Воробей, 73). Тренер — Мирон Маркевич.
«Дебрецен»: Малинаускас, Бернат, Шимак, Міядіноскі, Лашко, Варга, Кіш, Боді (Мбенгоно, 55), Шакай (Рамос, 81), Цвіткович, Кабат (Кулібалі, 64). Тренер - Ондреш Герцег.
Рефері — Даніель Стальгаммар (Швеція).
Харків. Стадіон «Металіст». 30 200 глядачів. Мінус 10 градусів.
Харків’яни, звичайно, молодці, бо виконали поставлене завдання успішно. Вони достроково здобули право навесні продовжити участь у турнірі вже на етапі плей-оф. Хоча поєдинок проти «Дебрецена» складався для них важко. Це був зовсім інший сценарій — кардинально відмінний від того, що був під час першої зустрічі цих команд в Угорщині. Нагадаємо, тоді український клуб буквально розтрощив господарів — 5:0!
У Харкові «Металісту» довелося відігруватися, бо гості одразу після перерви відкрили рахунок. Зрозуміло, такий перебіг подій зіпсував настрій харків’янам. Але, до їхньої честі, вони не знітилися, не опустили руки. Либонь, дуже вже хотіли вдома вирішити питання з виходом у весняний цикл. Але, як це часто трапляється, коли дуже хочеш, не завжди все виходить.
Отже, період розпачу і смутку тривав зовсім недовго. Підопічні Маркевича стрепенулися й пішли вперед з подвоєними силами. І цей порив невдовзі приніс успіх. Після розіграшу м’яч потрапив до Дениса Олійника, котрий лівою пробив у дальній кут, але влучив у стійку. Та цього разу спортивне щастя всміхнулося «Металісту» — відскок прийшовся прямісінько в ногу Адаму Боді. І рахунок став нічийний.
І надалі харківські футболісти багато атакували і, головне, вірили в успіх. Він прийшов до них за дві хвилини до завершення основного часу. Активний, постійно заряджений на боротьбу Олійник, підібравши м’яч на лівому фланзі, обіграв оборонця і з гострого кута несподівано пробив у ближній кут — 2:1. Перемога!
— Ми мали певні кадрові проблеми, плюс погані погодні умови, — сказав журналістам Мирон Маркевич. — Тому радий, що ми дотиснули суперника, котрому програвали по ходу зустрічі. Вдячний хлопцям, що виявили характер у таких важких погодних умовах, і я радий, що ми пробилися далі.
— З яким завданням ваші підопічні діятимуть у завершальному матчі у групі в Ейндховені проти ПСВ?
— Якщо виходиш на поле, потрібно вигравати. Але на всі запитання відповідь дасть лише гра. Звичайно, на чудовому стадіоні і з хорошою командою нам буде приємно змагатися. От тільки варто підготуватися належним чином.
— Розкажіть хоч трохи про ваші плани під час зимової паузи?
— Після матчу в Нідерландах — відпочинок. 18 січня летимо до Еміратів і перебуватимемо там протягом двох тижнів. Пізніше прилетимо на кілька днів додому. Тоді буде жеребкування, і ми дізнаємося суперника в плей-оф.. Якщо матч буде в Харкові — прилетимо з Туреччини (другий збір плануємо провести там) в Україну. В іншому разі (поєдинок відбудеться на виїзді) полетимо з Туреччини прямо туди. Одне слово, все залежатиме від жеребкування.