Дитяча організація «Допоможемо дітям» відкрила свої представництва у двадцяти обласних центрах України. Тут допомагатимуть випускникам інтернатів вирішувати одну з головних проблем у їхньому дорослому житті — забезпечення житлом. Серед іншого, у кожному дитячому будинку й інтернаті встановлять ящичок, у який дитина зможе опустити листа із проханням про допомогу чи з пропозицією. Щодня їх передаватимуть у центральний офіс організації.
«Для мене це не теоретичне питання. Ми з моїми братами і сестрами після інтернату опинилися викинутими на вулицю, бо нас позбавили власного житла, — розповідав під час прес-конференції керівник і співзасновник Дніпропетровської обласної дитячої організації «Допоможемо дітям», член міжнародного об’єднання дітей-сиріт СНД Микола Кожушко. — Така ситуація у більшості дітей після інтернатів. Досягнувши 17 років, вони залишаються сам на сам зі своїми проблемами. У них немає власного житла, порушені механізми адаптації до звичайного життя».
Вихід із ситуації є, вважає він, — за умови, якщо будуватиметься, і в обласних центрах, зокрема, соціальне житло для дітей-сиріт.