Гріються всі!
За кілька днів до настання зимових морозів централізованим опаленням було охоплено увесь багатоквартирний житловий фонд обласного центру різних форм власності. Тепло одержали 99,4 тис. квартир, усі об’єкти охорони здоров’я, освіти і культури. У цілому ситуація із централізованим теплопостачанням у обласному центрі повністю врегульовано, — повідомив перший заступник міського голови В’ячеслав Яременко. А в разі виникнення аварійних ситуацій, вони усуватимуться, згідно з нормативами, протягом доби.
Канал чистить риба
Водорості та планктон щороку завдавали головного болю керівництву та обслуговуючому персоналу Каховського магістрального каналу. У спекотливі і посушливі пори року, саме тоді, коли степи потребують найбільше кількість води, штучна ріка через замулення рослинністю уповільнювала течію, а насосне обладнання виходило з ладу.
У порядку експерименту меліоратори вирішили запустити в канал рослиноїдних риб. Експеримент, проведений минулого літа, вдався. Завдяки зарибленню замулення штучної ріки знизилося на 25 відсотків. На очищенні русла заощаджено десятки тисяч гривень.
Від лиха подалі
Завідуючі всіх п’ятнадцяти дитсадків Херсона розірвали угоди з ТОВ «Комплексний центр із обслуговування дітей «Здорове дитинство». Назване підприємство обслуговувало встановлені у дитячих дошкільних закладах апарати для приготування кисневих коктейлів. Приводом до розірвання договорів став трагічний випадок, що стався 16 листопада у дитсадку №8. Тут внаслідок вибуху колби в кисневій установці постраждали двоє чотирирічних малюків і співробітниця закладу. Віднині всі «апарати здоров’я» взяті на особливий контроль.