Добру справу зробили в місті Костополі, що на Рівненщині: спочатку відремонтували хірургічне відділення центральної райлікарні, на що пішло 1,8 мільйона гривень, а потім взялися і за терапевтичне.

— Оскільки в бюджеті на ремонт терапевтичного відділення коштів забракло, ми пішли іншим шляхом: оголосили районну толоку, — розповідає голова Костопільської РДА Сергій Коваль. — Попри економічну скруту, участь у ній зголосилися взяти не лише великі підприємства «Свіспан-Лімітед», ВАТ «Костопільський завод продтоварів», склозавод, Іванодолинський та Берестовецький спецкар’єри, а й приватні підприємці.
— На ремонті не економили, а зробили його добротно, — продовжує керівник району. — Кожен учасник постарався, щоб «його» палата була найкращою. Відтак у ремонт терапії вклали мільйон гривень. Дехто, як, скажімо, приватний підприємець Анатолій Литвин, ще й закупив в палати необхідні меблі.
Під час ремонту перейшли на блочне планування відділення: до кожної палати приєднали душові кімнати, туалет, щоб хворим було зручно. Раніше у відділенні найкомфортабельнішими були палати для ветеранів Великої Вітчизняної війни, тепер затишок створили в усьому відділенні. Адже недаремно в народі кажуть, що іноді й стіни лікують.
— А ось під час іншої толоки жителі району здали для потреб лікарень 36 тонн картоплі, — продовжує Сергій Коваль. — Крім того, навесні ми інвестували в село кошти з розрахунком, щоб восени фермери та сільгосппідприємства постачили до лікарень сільгосппродукцію. Це дало можливість дещо поліпшити харчування хворих у лікарнях.