На придбання протигрипозної вакцини з міського бюджету Севастополя спрямували 90 тисяч гривень. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я міськдержадміністрації Віктор Пологов.
Більше тисячі порцій вакцини придбали й розподілили серез міських лікувальних установ, щоб убезпечити від можливого захворювання так звані групи медичного та епідемічного ризиків: людей похилого віку, дітей, хворих на легеневу патологію, вагітних і тих, хто за видом діяльності контактує із хворими або перебуває у місцях великого скупчення людей. Дільничних лікарів і медсестер, персонал Будинку дитини, геріатричного будинку-інтернату та деяких інших установ прищеплюватимуть безплатно.
За словами Віктора Пологова, віддали перевагу вакцині «Інфлувак», яка добре зарекомендувала себе у минулому сезоні: вона безпечна, добре переноситься, її ефективність доведено клінічними дослідженнями. За даними місцевої СЕС, у місті на 1 грудня пройшли протигрипозну вакцинацію 5 176 осіб. Для майже чотирьохсоттисячного міста, вважають фахівці, цього явно недостатньо.