Департамент інформації та масових комунікацій секретаріту Кабінету Міністрів поінформував про підписання меморандуму з узгодження спільних дій щодо Податкового кодексу, про що одразу сповістили деякі телевізійні канали та інформагентства.
У повідомленні департаменту, зокрема, вказується, що меморандум став результатом чергового раунду переговорів з протестувальниками, який відбувся 1 грудня цього року. Вітаючи застосування Президентом права вето на Податковий кодекс, обидві сторони «дійшли згоди у тому, що необхідно створити стабільні та незмінні умови для роботи підприємців України, що має бути відповідним чином відображено в тексті Податкового кодексу. Зокрема, спрощена система оподаткування залишається такою ж, як до прийняття Податкового кодексу».
При цьому наголошується, що керівники відомств, які брали участь у підготовці неякісного документа, будуть притягнуті до відповідальності, а штрафні санкції з пенсійних внесків, нараховані станом на 1 грудня на платників єдиного податку, застосовуватися не будуть. Таким чином, підсумовується, «узгоджено позиції щодо всіх питань, які турбували підприємців, і визначено механізм участі підприємців у формуванні податкового законодавства, а також громадського контролю за діяльністю влади».
Але крапка виявилася навіть не крапкою, а жирним знаком запитання. Того ж вечора (у середу) в телеефірі один з координаторів акції проти Податкового кодексу Володимир Дорош, а за ним й інші, спростували повідомлення Кабінету Міністрів. Мовляв, нічого ніхто не підписував, мало того, після зустрічі з Президентом країни 27 листопада жодних предметних переговорів з урядом вони не вели.