Футбол. Сьогодні в Мінську футболісти київського «Динамо» проведуть черговий матч групового раунду Ліги Європи проти чемпіона Білорусі -клубу БАТЕ з Борисова. У тому, що це дуже непростий суперник, динамівці переконалися в першому турі змагання, коли приймали борисовців на своєму полі. Тоді все завершилося з рахунком 2:2.

Тепер БАТЕ — одноосібний лідер у групі Е. Кияни посідають другу сходинку в турнірній таблиці. І для того, щоб вийти до плей-оф, їм необхідно успішно зіграти сьогодні і 15 грудня вдома проти молдовського «Шерифа».

Перед поєдинком у Мінську київське «Динамо» пройшло останню перевірку готовності в матчі чемпіонату України проти ФК «Севастополь» (на знімку — фрагмент того матчу, коли кияни відкрили рахунок). Як відомо, біло-сині виграли 2:0. Але знову було чимало питань до оборонців. Не реалізували господарі і два пенальті. Одне слово, є над чим задуматись.

А от БАТЕ в матчі 1/8 фіналу кубка Білорусі поступився «Динамо» з Бреста — 0:1. Звичайно, молодий наставник борисовців Віктор Гончаренко не приховував розчарування грою своєї команди. Хоча він гадає, що ця поразка піде на користь футболістам. «Сподіватимемося, що цей «холодний душ» піде на користь команді в матчі з київським «Динамо», — сказав Гончаренко.

Динамівці Києва і журналісти, котрі супроводжують команду, до Мінська прилетіли учора. Щоправда, в розклад динамівців корективи внесла погода. Спершу виліт з «Борисполя» до Білорусі планували об 11.00. Але, з огляду на складні погодні умови, кияни вирішили тренуватися на своїй базі (о 17.00) і лише після цього вирушити до аеропорту. Отже, футболісти і обслуговуючий персонал отаборилися в готелі «Європа», представники ЗМІ — в «Мінську».

У столиці Білорусі справжня зима з морозом (учора було мінус 16, сьогодні — 10 градусів) і снігом. Але нічого не вдієш. Грати треба. До речі, зустріч БАТЕ (Борисов) — «Динамо» (Київ), котра відбудеться на динамівській арені, обслуговуватиме суддівська бригада з Іспанії. Її очолює рефері Сесар Муньос Фернандес. У його руках — доля зустрічі. Якщо погодні умови не відповідатимуть вимогам, він може відмінити матч.

Пряму телетрансляцію поєдинку вестиме телеканал ІCTV (початок о 22.00). Двома годинами раніше ця телекомпанія розпочне репортаж з німецького Дортмунда, де місцева «Боруссія» у рамках турніру Ліги Європи прийматиме львівські «Карпати».

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Мінська).

Фото Євгенії ПЕРУЦЬКОЇ.