Народний депутат Олег Ляшко відвідав найпівнічніший райцентр України — містечко Семенівку Чернігівської області.

Як заступник голови парламентського бюджетного комітету, Олег Валерійович посприяв фінансуванню капітального ремонту Семенівської школи, будівництву в райцентрі каналізаційно-насосної станції та бурінню водозабірної свердловини. На усі ці потреби було освоєно близько 1,5 мільйона державних коштів. Тому народного обранця на центральній площі райцентру місцеві мешканці зустрічали як доброго знайомого.

Передусім цікавили людей події довкола Майдану-2. На думку Олега Валерійовича, Податковий кодекс має бути серйозно доопрацьований. Треба знайти ту золоту середину, щоб і бюджет наповнювався, і українські підприємці не зникли як клас.

Присутні на зустрічі інваліди-чорнобильці порушили проблему пенсійного забезпечення. Зараз ці люди отримують 700—800 гривень пенсії, а мали б отримувати, як вони вважають, 3—5 тисяч гривень — залежно від групи інвалідності. Проте, у Пенсійного фонду інша точка зору. Багато інвалідів-чорнобильців, у тому числі й декілька осіб із Семенівського району, у судовому порядку обстояли своє право, і їм таки виплатили компенсації. Проте ті, хто звернувся до суду пізніше, зіткнулися із ситуацією, коли справи (після розгляду в суді першої інстанції) направляються до Київського апеляційного адміністративного суду, в якому чекають свого розгляду роками. Тому люди звернулися до народного депутата із проханням на законодавчому рівні врегулювати ці питання.

Говорячи про нинішню політичну ситуацію, позапартійний Ляшко зазначив: і влада, і опозиція повинні працювати на благо людей.

...І підписав щоденники замість вчителя

Дуже радо зустрічали Олега Валерійовича учні і педколектив Семенівської загальноосвітньої школи №1. Школу відремонтовано, але зараз нагальним є пуск нової котельні, яка працюватиме  на торфі, видобуванням якого займається місцевий завод. Основні роботи на шкільній котельні вже проведено, давно встановлені сучасні котли, але треба віднайти близько 300 тисяч гривень, щоб нарешті об’єкт запрацював. Народний депутат пообіцяв, що зробить для цього все можливе.

Школярі отримали від народного депутата невеличкі подарунки, а навзамін попросили автографи, які Олег Валерійович ставив прямо у шкільні щоденники.

Того ж дня Олег Ляшко відвідав Жадівську загальноосвітню школу. Триповерховий корпус навчального закладу, який був введений в експлуатацію в 70-х роках минулого століття, вже давно потребує капітального ремонту. Олег Ляшко пообіцяв, що порушить цю тему під час розгляду проекту Державного бюджету України на 2011 рік, адже, як показує досвід, тільки за умови плідної співпраці органів місцевого самоврядування з народними депутатами та урядом можлива реалізація подібних проектів. В с. Жадове народний депутат побував ще й у дитячому садку, поспілкувався з вихователями та вручив дітям подарунки.

Щасливої долі нареченим у заможній Україні!

У планах народного обранця — відвідати кожен населений пункт Семенівщини. У свої наступні приїзди Олег Ляшко планує побувати на промислових та агропідприємствах краю з тим, щоб по можливості знайти шляхи підвищення ефективності їх роботи. Крім того, народний депутат пообіцяв серйозно працювати над залученням інвестицій в економіку регіону.

Уже закінчуючи свій робочий візит на Семенівщину, на виїзді з райцентру Олег Ляшко побачив весільний кортеж. Зупинившись, він підійшов до молодят, щиро привітав їх зі знаменною подією в житті, побажав палкого кохання і міцного здоров’я.