Після застосування Президентом права вето щодо нового Податкового кодексу триває відпрацювання пропозицій щодо змін до цього документа. Про це заявив на вчорашній прес-конференції перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Владислав Лук’янов. За його словами, найбільше пропозицій надходить до системи адміністрування податків, зокрема, адміністрування податку на прибуток. Особливо гостро дискутується 14-й розділ «Спеціальні системи оподаткування» — пропонується встановити межу використання системи єдиного податку на рівні 500 тисяч гривень на рік (без касових апаратів), а в разі їх використання — збільшення цієї межі. 

Окрім того, підприємці наполягають на розширенні видів діяльності, які можуть використовувати спрощену систему оподаткування. Тоді як великих проблем для підприємців, які працюють на загальній системі оподаткування, в новому Податковому кодексі, вважає депутат, немає, а навпаки — спрощено фінансову і бухгалтерську звітність, скасовано десятки «зайвих» податків. 

Представник бюджетного комітету наголосив, що відтермінування прийняття Податкового кодексу відтягує й ухвалення держбюджету на новій податковій базі. Насамперед тому, що не визначено адміністрування податків на додану вартість, на прибуток, на дохід фізичних осіб та інших «великих податків».

Водночас парламентарій висловив стурбованість тим, що навколо суто економічного питання — справляння податків — «точиться запекла політична боротьба». Хоча більша частина підприємців з цим не погоджується. «Мені стало відомо, що в четвер політичні сили намагатимуться підтягнути до Верховної Ради декілька тисяч мітингувальників і готуються якісь провокації», — застеріг В. Лук’янов.