Під таким гаслом проходитиме сьогоднішній мітинг учасників акції протесту проти Податкового кодексу. Про це під час учорашньої прес-конференції повідомили представники Національної координаційної ради підприємців України, зокрема, член координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу Павло Жовніренко, член Центрального штабу порятунку підприємництва України Юрій Єременко, голова Федерації профспілок працівників малого і середнього підприємництва України В’ячеслав Рой, народний депутат та голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець та лідер громадянського руху «Відсіч» Михайло Свистович. Як зазначив М. Волинець, поки що представники координаційної ради не ведуть жодних офіційних переговорів, оскільки «ніхто не знає змісту вето Президента». За його словами, зараз один варіант пропозицій напрацьовується в Кабінеті Міністрів, а другий — в адміністрації Президента. У зв’язку з цим поки що ніхто не може показати той документ, який підписав В. Янукович. До слова, як повідомила вчора перший заступник глави адміністрації Президента Ірина Акімова, поправки глави держави до Податкового кодексу має бути оприлюднено до четверга, тож до цього часу адміністрація не може їх коментувати.
«Косметичні» поправки підприємців не влаштують
Учасників акції протесту не влаштують «косметичні» поправки до Податкового кодексу, що їх пропонує переговорна група Кабінету Міністрів, заявив і Центральний штаб порятунку українського підприємництва, оскільки пропозиції підприємців, подані до адміністрації Президента та до Мінфіну, вимагають внесення змін до понад двохсот статей Податкового кодексу.
Підприємці, зокрема, вимагають:
— не звужувати перелік видів діяльності спрощеної системи оподаткування;
— не надавати податковим органам додаткових повноважень щодо здійснення перевірок;
— не застосовувати касовий апарат, якщо дохід підприємця не перевищує 1 мільйона гривень;
— зберегти для платників єдиного податку існуючу форму податкової звітності.
Керівник інформаційного центру штабу Володимир Дорош зазначив, що оскільки Податковий кодекс не піддається виправленню чи доопрацюванню, то учасники акції протесту продовжують наполягати на трьох основних вимогах, а саме: щоб Президент повністю ветував розроблений кодекс, відправив у відставку уряд чи тих чиновників, які безпосередньо причетні до його створення, та на проведенні виборів до Верховної Ради у 2011 році. «Ми розуміємо, що вето Президента з поданням «необхідних поправок» до Податкового кодексу дає можливість прийняти наявний його варіант простою більшістю голосів. Ми не погоджуємося, що протягом двох днів чи навіть протягом тижня можна суттєво виправити настільки неякісний проект, яким є цей Податковий кодекс», — заявив голова координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу Ігор Гурняк. При цьому голова асамблеї, що об’єднує 130 організацій підприємців, звертає увагу на неприпустимість дій уряду, котрий «постійно намагається викривити основну вимогу, а саме — вето на Податковий кодекс, та перетворити його у набір незначних правок, що лише завуальовують очевидний негативний вплив цього документа на бізнес-середовище». 
Щоб досягти своєї мети, представники уряду намагаються проводити сепаратні переговори з частиною підприємців стосовно внесення змін до існуючого варіанта Податкового кодексу, «хоча цілковита більшість підприємницького загалу Майдану висловилася за єдино прийнятне рішення — вето Президента та початок роботи над новим проектом Податкового кодексу, котрий має набрати чинності не раніш як з 1 січня 2012 року», — заявив І. Гурняк та застеріг, що такі дії влади тільки посилять протести підприємців.
Що стосується подальших дій учасників акції протесту, то, як повідомив М. Волинець, рішення про це ухвалюватиметься під час сьогоднішнього мітингу. А станом на 16-ту годину середи Національна координаційна рада підприємців не уповноважувала жодної особи на ведення офіційних переговорів із владою про внесення змін до Податкового кодексу.