Учора Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зустрівся з делегацією Американського єврейського комітету на чолі з Девідом Харрісом (на знімку праворуч).

Сторони обговорили питання надання допомоги Україні у реалізації внутрішніх реформ та протидії зовнішній військовій агресії.

«Сьогодні народжується абсолютно нова Україна, в якої багато внутрішніх та зовнішніх викликів», — зазначив під час зустрічі Володимир Гройсман.

Керівник парламенту наголосив: побороти внутрішні загрози в Україні так само важливо, як і зовнішню агресію. «Внутрішній фронт в Україні — надзвичайно важливий», — сказав він і повідомив, що вже формується Антикорупційне бюро, відбувається конкурс з визначення претендента на очільника цього відомства.

Голова Верховної Ради наголосив, що докладає зусиль до того, аби робота українського парламенту, народних депутатів також була прозорою, відкритою і ефективною. Парламент, як і уряд, дбає про шляхи і можливість підвищення обороноздатності держави, забезпечення українського війська, протидію інформаційній агресії з маніпуляційними технологіями з боку Російської Федерації. «Все, що відбувається на Сході України, — це неприхована агресія, і ми маємо збільшити всі впливи, аби їй протидіяти, бо Росія поки що не відступає від своїх намірів знищити Україну», — сказав Володимир Гройсман. У свою чергу, Девід Харріс заявив про солідарність з українським народом і підтвердив: «Нова українська влада має підтримку за кордоном». «Путін допоміг об’єднати український народ», — зазначив він.

Пан Д. Харріс також висловив думку про пріоритетність боротьби з корупцією в Україні, зазначивши, що це не менша загроза, ніж зовнішні виклики. Сторони висловили сподівання на співпрацю.

Володимир Гройсман подякував за підтримку України, її суверенітету і територіальної цілісності та зазначив, що українські парламент і уряд готові до взаємодії з міжнародними інституціями.

Голова Верховної Ради України також провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські.

Прес-служба Верховної Ради України.

 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.