Відповідно до рішення Київради, районні ради в столиці ліквідовуються з 31 жовтня, і повноваження їхніх депутатів вважаються припиненими з того само дня.

Водночас Київрада ухвалила рішення припинити діяльність виконавчих органів районних рад, утворених на базі відповідних райдержадміністрацій. Отож ані райрад більше не існує, ані їх виконавчих органів. Але наші читачі пишуть до редакції, що ті, хто був біля районного «корита», ще багато чого встигають «підгребти». Приміром, у Дніпровському районі комунальне підприємство «Дніпропарксервіс» розгорнуло бурхливу діяльність з перетворення зелених зон району на... паркувальні майданчики для автомобілів. Точніше сказати — поспішають встигнути прибрати до рук те, що з потурання районної влади виявилося ще доступним. Попри природоохоронне законодавство, протести екологів і тутешніх мешканців.

Окупанти «Дніпропарксервісу» діють швидко й нахабно: за кілька годин темної пори доби обгороджують парканами газони і навіть клумби, засипаючи їх щебенем. А вранці вже одержують «збір» із припаркованих автомобілів. У такий спосіб у районі «облаштовано» понад 10 парковок, а збиток, завданий природі, становить сотні тисяч гривень.

Тим часом встановлені за такі порушення штрафи чомусь набагато нижчі від суми завданих збитків, а на приписи та застереження сучасні варвари  чхають з висоти власного жлобства. Зупинити безлад зобов’язані  відділ благоустрою Дніпровської райдержадміністрації, міська екологічна інспекція, прокуратура... Але вони  чомусь «не помічають» порушення законодавства комунальним підприємством «Дніпропарксервіс». Чи рука руку миє?

На знімку: ще два тижні тому тут були газони, а нині на паркуванні автомобілів «заробляє» «Дніпропарксервіс».

Фото надано Дніпровською РДА.