Рівненщина готова до снігу, запевняє служба автодоріг. Для обслуговування шляхів підготували понад півтори сотні одиниць спецтехніки, а також запаслися достатньою кількістю протиожеледних матеріалів. Вздовж доріг державного значення нині функціонує чотири склади технічної солі, підготовлено 24 тимчасових майданчика для складування протиожеледних матеріалів. У шляховиків вже є понад півтори сотні щитів для захисту магістралей від заметів, втім, запевняють, їх буде ще більше. Загалом на підготовку до обслуговування автошляхів взимку дорожники витратили понад 2,3 мільйона гривень.

У разі ускладнення погодної ситуації готові перейти у посилений режим несення служби і рятувальники, повідомила прес-служба ГУ МНСУ у Рівненській області. А до складу бойових розрахунків введуть резервну рятувальну техніку.
Спеціально для автомобілістів, які можуть потрапити у затори в межах Рівного, аварійно-рятувальний загін спецпризначення має пристрої для буксирування, а для розчистки снігових заметів — потужний тягач та інженерну техніку. Крім того, рятувальники готові задіяти 17 пересувних пунктів обігріву та польові кухні із запасом харчів.
Проблему можливого знеструмлення теплопостачальних, комунальних, лікувальних установ та інших об’єктів життєзабезпечення через негоду також прорахували рятувальники, підготувавши чотири пересувні електростанції. Для надання допомоги населенню в разі стрімкого танення снігу та підтоплення населених пунктів мають вісімнадцять човнів, плаваючий транспортер, які пройшли «перевірку боєм» під час ліквідації повені на Прикарпатті. Відкачку води з підтоплених територій, будівель та споруд готові здійснити дві потужні насосні станції, 78 пожежних автоцистерн та сім пересувних мотопомп.