Учора Президент України Віктор Янукович узяв участь в урочистих зборах із нагоди Дня працівників прокуратури і привітав працівників та ветеранів органів прокуратури з їхнім професійним святом. Глава держави наголосив, що авторитет державної влади нерозривно пов’язаний із утвердженням верховенства закону, зміцненням правопорядку, захистом прав і свобод людини та громадянина.
Нереформована система кримінальної юстиції, правоохоронних органів, тотальна корупція, махінації з бюджетними коштами, розкрадання земель, зловживання владою, хабарництво — це далеко не весь перелік проблем, на яких акцентував увагу Віктор Янукович.
«Це — виклики, на які я чекаю гідної відповіді правоохоронних органів, насамперед, прокуратури. Адже реалізація розпочатих нами в Україні масштабних реформ можлива лише за умови подолання корупції, відновлення віри інвесторів, бізнесу в справедливе та неупереджене судочинство», — сказав Віктор Янукович.
Водночас він звернув увагу на те, що вперше за останні роки намітилася позитивна динаміка до зменшення кількості зареєстрованих тяжких та особливо тяжких злочинів. «Вважаю, що цьому сприяла й наполеглива робота прокурорів, яка заслуговує на позитивну оцінку», — зауважив Президент.
Серед пріоритетів прокуратури Президент бачить і питання боротьби з незаконним обігом наркотиків, що набув міжнародного і транснаціонального характеру. Крім того, глава держави вимагає рішучих кроків із розкриття резонансних справ.

«Переконаний, що високий професіоналізм та безумовна відданість працівників прокуратури справі утвердження законності та правопорядку дозволять виконати всі складні завдання, що постають перед вами», — підкреслив Віктор Янукович.