А опозиція наполягатиме на розгляді законопроектів про уникнення подвійного оподаткування і про податок на багатство.
Не треба політизувати процес прийняття Податкового кодексу. Про це заявив на брифінгу народний депутат Олег Ляшко. «Дуже важливо, що влада почула людей. Бо якби не масові акції протесту громадян, то Податковий кодекс був би підписаний. Накладання главою держави вето на цей документ — це головне, чого очікували від Віктора Януковича мільйони підприємців, — зазначив народний обранець. — Але це не кінець шляху, бо дуже важливо, які пропозиції будуть подані Президентом і які будуть враховані парламентом».
Олег Ляшко пропонує спільно працювати над новими податковими правилами. Адже перемога буде лише тоді, коли врахують усі пропозиції підприємців. «Зрозуміло, що це не задовольняє певних політиків, які хотіли б використати підприємницький рух із власною метою. Їх не цікавить, матимуть підприємці роботу чи ні. Їх цікавить влада, й тому дуже важливо, щоб підприємницький рух не піддався впливу деструктивних політичних сил», — наголосив він.
Перший заступник голови фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем’якін заявив, що його фракція наполягатиме на ветуванні Податкового кодексу в цілому, бо їх не влаштовує ветування окремих розділів. За його словами, цей документ треба ще півроку, або й рік доробляти, аби не було збурення представників малого і середнього бізнесу. Парламентарій зазначив, що разом із поправками Президента до Податкового кодексу фракція «БЮТ-«Батьківщина» в четвер наполягатиме на розгляді законопроектів про уникнення подвійного оподаткування і про податок на багатство. Крім того, Андрій Кожем’якін підкреслив, що вето глави держави на Податковий кодекс — це перемога підприємців.
А голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що Віктор Янукович наклав часткове вето на Податковий кодекс і вже в четвер парламент розгляне його поправки. «За останньою інформацією, яка в нас є, дано доручення Кабінету Міністрів і експертній групі доопрацювати поправки до цього документа. Вони мають бути готові до четверга. Якщо ці поправки будуть проголосовані, то потім документ у цілому буде переголосовано й передано на перепідписання Президенту», — зазначив парламентарій. Олександр Єфремов переконаний: «Якщо глава держави підпише Податковий кодекс, то після цього буде відкрита дорога для бюджетного процесу». За його словами, наступного тижня протягом двох днів, якщо відбудуться позачергові засідання, можливе представлення проекту бюджету на 2011 рік. Народний обранець розповів, що основні зауваження Віктора Януковича до Податкового кодексу стосуються одинадцяти напрямів, які суперечать Конституції або законодавчим актам.