Учора заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд провела зустріч із міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії Давидом Бакрадзе (на знімку).

Оксана Сироїд ви-словила подяку за всебічну підтримку, яку Грузія надає Україні у нинішній надскладний час. Вона наголосила на підтримці з боку Грузії суверенітету та територіальної цілісності української держави на міжнародному рівні, зокрема, на січневому засіданні ПАРЄ, рішенням якої російську делегацію обмежено у повноваженнях.

Під час перемовин сторони обговорили питання україно-грузинських відносин як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних альянсів, підкреслили важливість подальшого їх динамічного розвитку на основі сповідування загальноєвропейських цінностей. Також наголошувалося на обопільній зацікавленості у розвитку парламентської складової міждержавної співпраці з огляду, зокрема, на діяльність груп дружби законодавчих органів обох країн.

Співрозмовники обмінялися думками про зовнішньополітичну складову україно-грузинських взаємин у контексті європейської та євроатлантичної інтеграції. Йшлося й про доцільність напрацювання консолідованої позиції України, Грузії та Молдови щодо шляхів імплементації угод про асоціацію з ЄС.

Сторони також наголосили на пріоритетності реформування всіх галузей життєдіяльності країни. За словами Оксани Сироїд, Україна вже зробила певні кроки, зокрема, на шляху реформи судової та правоохоронної систем і вдосконалення антикорупційного законодавства.

Представник грузинського уряду підтвердив прагнення офіційного Тбілісі всебічно сприяти зміцненню в Україні демократії та здійсненню реформ, котрі, на його думку, матимуть у нашій країні успішне втілення. Крім того під час зустрічі співрозмовники порушили питання щодо обороноздатності обох країн.

Давид Бакрадзе позитивно оцінив політичні процеси, які відбуваються в Україні, і висловив сподівання, що демократичні перетворення в нашій державі триватимуть.

Оксана Сироїд та Давид Бакрадзе засвідчили необхідність продовження масштабного міждержавного діалогу на всіх рівнях.

Прес-служба Верховної Ради України.

 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.